Like sikkert som at «Grevinnen og Hovmesteren» vises på TV før jul, stiller familien Alvim med spekepølser i rikt monn på Askimtorget i november og desember. Gjennom en årrekke har de gledet store og små med gode smaker til jul.
Spekevarene er kjent for høy kvalitet og er hentet fra noen av landets beste produsenter. Blant annet kortreiste godsaker fra den lokale produsenten Brdr Ringstad i Rakkestad, men også varer fra kvalitetsprodusenten Svinland. Spesielt ettertraktet er Arnold pølsa fra Valdres, og vi har også andre godsaker fra Bagn Pølsemakeri. Bestselgeren vår er rødvinspølsen.
Mange spør Linda om hva de skal gjøre dersom spekepølsene blir myke og hvordan de generelt bør oppbevares? Legg dem i kjøleskapet sier Linda. Ikke pakk de inn i plast/ cellofan når de først er åpnet, da kan de bli mugne. La de ligge åpne og skjær av den første biten når du skal spise den igjen.
Spekepølsene som er vakuumpakket kan oppbevares både i romtemperatur og i kjøleskap. Du kan også putte spekepølsa i fryseren dersom den er uåpnet.
Noen lurer også på hvorfor det av og til er et hvitt, pulverlignende stoff, som dekker pølsene? Dette et salttrekk som er helt naturlig og oppstår fordi en spekepølse aldri helt opphører å speke. Et tørk med en fuktig klut eller papir gjør jobben. Klapp den tørr, så er den helt fin igjen.
Den smaksrike salgsboden rommer også mer enn bare spekemat. De har med seg både honning fra David Lundsrud i Askim og andre godsaker som rømmebrød.
Det er ingen tvil om at publikum venter på dette tilbudet. Fra oktober tar publikum kontakt med senterkontoret for å forsikre seg om at det blir mulig å handle spekemat i år også.
Bak bordene på standen finner du blide og positive Linda. Hun selger, pakker inn, anbefaler og hjelper deg med det du trenger. Du kan finne ferdige pakkede julegaver fra kr. 199,- og oppover, hun tar også imot bestilling hvis en ønsker flere gavepakker til en ønsket pris.
Er ikke Linda på plass kan du være sikker på at far Tormod holder fortet. Han er ikke lei av å slå av en prat.
Hos Lindas spekemat kan du betale med vipps eller kontant.
Dette er ikke noe pølsevev… Stikk innom for en pølsefagelig prat.